Wat is Chiro?

Wat is Chiro Schorisse?

De Chiro is een christelijke jeugdbeweging in Vlaanderen en Brussel. Het ledenaantal van Chirojeugd Vlaanderen schommelt rond de honderdduizend leden. De Chiro is hiermee de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. Zij bestaat uit een kleine duizend groepen, waar Chiro Schorisse er één van is.

Elke groep wordt ondersteund door koepelorganisaties op lokaal, regionaal en nationaal vlak. Zo behoort Chiro Schorisse tot het Gewest Vlaamse Ardennen (VLARD) en het Verbond Heuvelland. Daarnaast neemt Chiro Schorisse ook deel aan vergaderingen en activiteiten van Jeugdraad Maarkedal.

De Chirogroepen brengen kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en op de wereld. Chiro Schorisse volgt deze missies op en met onze energieke gemotiveerde leidingsploeg proberen wij op elk van onze activiteiten en kampen het beste van onszelf te geven voor onze leden. Onze deur staat dan ook nog steeds wagenwijd open voor nieuwe vrienden die deel willen uitmaken van de tofste jeugdbeweging van het land, en deelnemen aan activiteiten, leuker dan je je ooit kon inbeelden!

Meer info over de visie van Chiro Nationaal vind je op: www.chiro.be

Wie zijn wij?

Chiro Schorisse zag het levenslicht in het werkjaar 1972-1973. Dat is al ondertussen al 50 jaar!

Nog steeds staan wij met de leidingsploeg even gemotiveerd klaar om leuke activiteiten ineen te boksen en onze jaarlijkse evementen te organiseren.

Chiro Schorisse groeit ieder jaar in ledenaantal en dat is fijn!  Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

We staan voor jullie klaar op zondagnamiddag van 14u-17u in onze lokalen in de Hofveldstraat 40-42.

Voor onze oudere afdelingen kunnen er eventueel daarnaast nog avondactiviteiten doorgaan. We nemen ook regelmatig en met veel enthousiasme deel aan de activiteiten van de Jeugdraad en het Chiro gewest. 

Jaarthema Chiro Nationaal 2022-2023: Chirohiro's

 Chirowerk is meer dan enkel spelletjes spelen. Een ribbel die voor het eerst een toneeltje maakt. Een aspi die zich kwetsbaar opstelt. Een leidster die de fuif coördineert. Een oud-leidster die de financiën beheert. Een kadervrijwilliger die iets bijleert over diversiteit. Elke Chirodag opnieuw geven we het beste van onszelf en worden we stap voor stap beter op onze eigen manier. In de Chiro zitten, is als het ware een zoektocht naar je eigen superkrachten. Dit werkjaar gaan we die zoektocht allemaal samen aan!

Chirohiro’s, want Chiro, daar is toch een hoek af. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Een beetje speels, daar zijn we niet vies van. We mogen fouten maken en samen groeien we verder naar een betere versie van onszelf en van de Chirogroep. En ook: laat een ribbel eens ‘Chiroheroes’ schrijven, dan kom je sowieso op Chirohiro’s uit :D.

“There is a superhero in all of us. We just need the courage to put on the cape.” - Superman (Superman)
“Why do we fall sir? So that we can learn to pick ourselves up.” - Alfred Pennyworth (Batman)
“I will fight for those who cannot fight for themselves.” - Diana Prince (Wonder Woman)
“With great power comes great responsibility.” - Ben Parker (Spider Man)