Wat is Chiro?

Wat is Chiro Schorisse?

De Chiro is een christelijke jeugdbeweging in Vlaanderen en Brussel. Het ledenaantal van Chirojeugd Vlaanderen schommelt rond de honderdduizend leden. De Chiro is hiermee de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. Zij bestaat uit een kleine duizend groepen, waar Chiro Schorisse er één van is.

Elke groep wordt ondersteund door koepelorganisaties op lokaal, regionaal en nationaal vlak. Zo behoort Chiro Schorisse tot het Gewest Vlaamse Ardennen (VLARD) en het Verbond Heuvelland. Daarnaast neemt Chiro Schorisse ook deel aan vergaderingen en activiteiten van Jeugdraad Maarkedal.

De Chirogroepen brengen kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en op de wereld. Chiro Schorisse volgt deze missies op en met onze energieke gemotiveerde leidingsploeg proberen wij op elk van onze activiteiten en kampen het beste van onszelf te geven voor onze leden. Onze deur staat dan ook nog steeds wagenwijd open voor nieuwe vrienden die deel willen uitmaken van de tofste jeugdbeweging van het land, en deelnemen aan activiteiten, leuker dan je je ooit kon inbeelden!

Meer info over de visie van Chiro Nationaal vind je op: www.chiro.be

Wie zijn wij?

Chiro Schorisse zag het levenslicht in het werkjaar 1972-1973. Dat is al ondertussen al 49 jaar!

Nog steeds staan wij met de leidingsploeg even gemotiveerd klaar om leuke activiteiten ineen te boksen en onze jaarlijkse evementen te organiseren.

Chiro Schorisse groeit ieder jaar in ledenaantal en dat is fijn!  Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

We staan voor jullie klaar op zondagnamiddag van 14u-17u in onze lokalen in de Hofveldstraat 40-42.

Voor onze oudere afdelingen kunnen er eventueel daarnaast nog avondactiviteiten doorgaan. We nemen ook regelmatig en met veel enthousiasme deel aan de activiteiten van de Jeugdraad en het Chiro gewest. 

Jaarthema Chiro Nationaal 2021-2022: Vonken

We beseffen het niet altijd, maar in de Chiro doen we de dingen heel bewust samen, en niet alleen. Door samen te werken, delen we onze energie met elkaar. Meer zelfs, we wekken nieuwe energie op en geven elkaar impulsen. Elk met ons eigen engagement en onze motivatie laten we de Chiro iedere keer opnieuw stralen en dat mogen we dit jaar extra waarderend in de kijker zetten.

Samen aan Chiro doen, dat geeft Vonken! Het feit dat Chiro vonken geeft, komt doordat het samen en het individuele niet van elkaar los te koppelen zijn. Pas als iedereen hun eigen vonkje kan vinden, dragen we samen bij tot een groter Chirovuur. Dat grotere Chirovuur stimuleert op zijn beurt dan elk individu om er telkens opnieuw voor te gaan. Die cirkelbeweging zorgt voor een sneeuwbaleffect dat onze liefde voor de Chiro aanwakkert.

"Gooi alles ondersteboven, laat het vuur in jou niet doven!"